Прослављен Дан ослобођења Београда

Двадесетог октобра у нашој школи обележена је седамдесетогодишњица ослобођења Београда у Другом светском рату. Прослава је уприличена у школској библиотеци, а присуствовали су јој запослени у школи, представници Општине Савски венац, чланови СУБНОР-а Општине Савски венац и Града Београда, родитељи и ученици.

Хор и оркестар школе извео је химне "Боже правде" и "Хеј Словени" и композиције "Изнад дуге" и "Макови црвени". Чланови рецитаторско-драмске секције Даница Батножић, Јована Новаковић, Милица Дука, Нађа Крунић, Наталија Савић и Јана Дариа Кесић казивале су стихове "Ламента над Београдом" Милоша Црњанског и одломке из "Кратке свите о Београду" Душана Матића. На гитари их је пратио Жарко Раденковић. Реферат о операцији ослобођења Београда прочитали су Милица Младеновић и Михаило Рафаиловић.

Поводом Двадесетог октобра организован је литерарни конкурс. Ученици наше школе писали су о Београду, а за најбоље су проглашене Даница Батножић, Наталија Ивановић и Тара Трифуновић.

Члан СУБНОР-а Општине Савски венац и учесник у ослобођењу Београда у Другом светском рату Зденко Дупланчић уручио је повељу за дугогодишњу сарадњу директорки школе Драгани Спасојевић и библиотекарки Винки Бијелић.

У школи је организована и изложба фотографија из Другог светског рата Ристе Марјановића. Риста Марјановић је чувени ратни фотограф, чији су потомци били ученици наше школе. До сада је у нашој школи организовано неколико изложби његових фотографија из Првог и Другог светског рата.

Свечаност је била прилика да се упознају различите генерације, да се млади захвале заслужним прецима, као и да старији пренесу на млађе генерације осећање љубави и одговорности према домовини.