Наступ наше школе у Сава центру

Деветог октобра наша школа наступила је на 19. Ревији стваралаштва деце и младих Београда, која је одржана у Сава центру. Ревија промовише права деце на стваралаштво и игру. Део је активности предвиђених Дечјом недељом 2014. Организовали су је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Градска управа Београда, Секретаријат за културу и Градска општина Нови Београд. Представљање школа почело је у 14 часова, у фоајеу Сава центра, где су школе учеснице на својим штандовима представиле радове и награде ученика.

На штанду наше школе представљени су ликовни радови, макете, радови биолошке секције и пехари освојени у спортским такмичењима, а представљање школе пратила је и презентација на зидном платну. Штандови су били веома посећени.

„Фестивал најбољих” почео је у 20 часова. Наша школа, као и већина других, извела је три нумере. Песму која је отворила приредбу „Пријатељство” изводили су ученици свих школа. Као четврта школа по реду извели смо песму „Изнад дуге”. Хором је дириговао наставник музичке културе Љубомир Пјевовић, флауте су свирале Даница Матијашевић, Александра Маул и Ема Симић, ученице осмог разреда, за клавиром је била Милица Младеновић, ученица седмог разреда, за бубњевима Тодор Божовић, ученик петог разреда, а виолину је свирао Север Трифуновић, такође ученик петог разреда. Наступ наше школе био је веома запажен, нарочито због учествовања и хора, и оркестра.

Запажене наступе имале су и Основна школа „Драган Лукић” са песмом „Поздрав свој деци света”, Основна школа „Лаза Костић” са песмом „Стоп насиљу”, драмска група Основне школе „Милан Ракић” са тачком „Црвенкапе и вукови” и Основна школа „Влада Обрадовић Камени” са песмом „The Wall”, чијим је хором дириговао наставник музичке културе Љубомир Пјевовић, који ради и у нашој школи.

Публика је нарочито подржала наступе фолклорне групе одраслих са посебним потребама са нумером „Војвођанка”, као и наступ фолклорне групе Основне школе „Ратко Митровић”, која је извела влашке игре. На крају, ученици наше школе, заједно са ученицима осталих школа, извели су песму „За милион година”. Публика је, а било је око 3000 људи, задовољно напустила наступ.

Ученицима је то била прилика да упознају ученике других школа, да наступе на великој сцени и пред бројном публиком, као и да се упознају са организацијом тако велике приредбе. Зато је ово веома значајан наступ, како за наше ученике тако и за промоцију наше школе.

< повратак на почетну страну