Бајке - "Твој чаробни свет"

Ученици старијих разреда наше школе (ученици од 5. до 8. разреда) учествовали су у септембру у несвакидашњем програму "Твој чаробни свет" у организацији Гетеовог института. Манифестација је одржана у Дечјем културном центру Београд.

Ученици, њих преко 60, на веома занимљив начин су се упознали са радом браће Грим на писању и сакупљању бајки. Бајке које су им још из раног детињства познате, сада су кроз учешће у радионицама, упознали на немачком језику. Подељени у групе, ученици су моделовали и цртали ликове из бајки и правили маске, круне и друге предмете који се појављују у бајкама. Најуспешнији радови су узети и биће представљени на такмичењу за ученике основних школа у Београду. Ученици су такође решавали задатке које су им постављали студенти немачког језика, причали бајке, гледали филмове. Имали су прилику да се шетајући прелепом поставком "чаробна шума" упознају са разним сценама из бајки, изрекама које потичу још из доба браће Грим, као и да чују звуке који дочаравају атмосферу бајки.


Кроз веома допадљиву игру и забаву, ученици су усвојили елементарне термине и изреке који се односе на бајке и тиме проширили своје знање немачког језика. Учешће у овом програму, пробудило је интересовање ученика за упознавањем бајки што настављамо радом кроз секцију немачког језика у нашој школи.