Полагање венца на Мишићев гроб

Обележавајући осамдесетогодишњицу оснивања и рада ОШ „Војвода Мишић“, наши ученици су на данашњи дан (14. децембар 2016. године) заједно са директорком школе положили цвеће на споменик славног војводе. Ова традиција је заживела још одавно, када су, већ остарели Солунци били гости ове школе и присуствовали тадашњим свечаностима, организованим истим поводом. Пратећи историју и традицију, ових дана часови историје су посвећени Првом светском рату и нарочито ратишту у Србији, тако да се речи о Церу и Колубари преплићу са текстовима песама које млађи и старији хор наше школе спремају за велику свечаност која ће бити одржана 15. децембра 2016. године у Дечјем културном центру. Поред хора, свечаност ће употпунити деца која су спремала сплет фолклорних игара, као и плесачи модерних игара и наравно наши ученици глумци, који ће нам дочарати некадашњу и данашњу школу.

Ранијих година Дан школе је такође био изузетно важан догађај, за који смо се сви спремали са великим усхићењем, али овај јубиларни Дан школе има посебну тежину и значај за ову школску установу, тако да је велика пажња посвећена историјату школе од постанка па до данас.

За наставни кадар ове школе је такође врло важно што нам се бивши ученици радо враћају, посећују школу и информишу своје бивше наставнике о успесима у животу, тако да смо веома поносни на њихове резултате. Посебно нам је драго да чујемо да су се неки определили и за позив просветног радника.

Гледајући наше малишане који заједно са својим старијим другарима припремају програм и вежбају са њима, веома смо срећни, јер дух заједништва и сарадње прожима и ове генерације, које ће убудуће поносно носити име Војводе Мишића и на тај начин чувати од заборава не само лик и дело једне значајне историјске личности која је обележила прву ратну 1914. годину, већ и историју једног народа, па и националну свест српског бића које обитава и у овом изузетно сложеном и значајном тренутку за нашу државу Србију.

Повратак на почетну страну