Menu

ПОЗОРИШТАНЦЕ - ЦРВЕНКАПА

Под окриљем немачког удружења „Maria Theresiopolis” из Суботице, 17.12. ове године одржан је први Фестивал аматерских дечјих и омладинских позоришта и хорова на немачком језику. Међу многим учесницима из целе Србије, ученици 8/2 наше школе били су веома запажени и заузели су сјајно друго место. На немачком језику извели су представу „Црвенкапа” (Rotkäppchen). Награђени су дипломама и пригодним поклонима, а дали су и кратке изјаве за РТВ2.

Била је то изванредна прилика за дружење, обилазак знаменитости овог лепог и занимљивог града, као и за уживање у разним ђаконијама на божићном вашару.

Након дводневног боравка, ученици су се вратили пуни утисака, богатији за нова искуства и сазнања о мултикултуралној средини, каква је, управо, Суботица – град са различитим културама и националностима.

Као предметни наставник имам само речи хвале, како за преданост и озбиљност у раду, тако и за целокупно владање ученика током боравка у Суботици. Ову сјајну екипу чине Нина Мацут, Вук Гајдобрански, Ана Ивић, Ленка Бежановић, Василије Керановић и Теодора Цуцић.

Весна Кукрић,
наставница немачког језика